Tag: 上海后花园PJT

Villa in Chennai / Inventarchitects

first_img Axiset Engineering PVT. LTD. Architects: Inventarchitects Area Area of this architecture project Houses India Villa in Chennai / Inventarchitects Structural Consultant: “COPY” Area:  455 m² Year Completion year of this architecture project Villa in Chennai / InventarchitectsSave this projectSaveVilla in Chennai / Inventarchitects 2017 CopyHouses•Chennai, India ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/876103/villa-in-chennai-inventarchitects Clipboard Year:  Client:S.A.KhaderArchitect In Charge:D.Vivek kumar, R.Nanda deviCity:ChennaiCountry:IndiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Dinesh JayavelRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. This offshore Villa is located in a prime locality along the East Coast Road in Chennai. Apart from the requirement of having private and semi-private spaces, we wanted the user to experience the coastal breeze along with the water, within his zone of proximity without having to access the beachfront. The concept behind this design relies on the spatial segmentation of semi-public areas which maximizes the virtual connectivity within the house through light which we call the exponent.Save this picture!© Dinesh JayavelTo achieve this experience, the design consists of a solid plane which protects the residence from the secondary southern heat, and the west consists of a solid volume which contains the private spaces – bedrooms. The rest forms the exponent which holds the semi-private space.Save this picture!© Dinesh JayavelThe detraction of volumes from the exponent felicitates the formation of open spaces which comprises of the swimming pool and the parking below. Successively, it helps the user from inside to interact with the space outside. The design and location of the swimming pool area is an important integral to this residence as it provides an exhilarating experience for the user who can appreciate the view of the beach being in the water or from the appending deck area.Save this picture!© Dinesh JayavelThe home-theater becomes the remnant volume in this process of detraction which in turn opens out to the terrace formed. It extends as a gathering space after an evening movie.Save this picture!SectionThe conceptualization of the semi-private area involves intersecting ‘L’ volumes. Their internal interaction and the interaction with outside are marked as a frame which accentuates the view. This setup facilitates a well-lit double height living space. The junction created by these ‘L’ volumes houses the vertical circulation elements, the lift and the staircase. The staircase as a structure enhances the aesthetic quality of the living space and promotes visual interaction within the house.Save this picture!© Dinesh JayavelThe void frame on the north complements the solid frame introduced on the south side and it adds to the overall form of the design.Save this picture!2nd Floor PlanThere are two forms of water which becomes part of this residence which completes the design. One is the internal form, which is from the infinity type swimming pool and the other is the external form which is collected from the inverted roof. Both water forms are collected onto a small ‘mere’ which adds to the aesthetic value of the landscape at the entry. The idea was to associate water as an entity which flows from all the levels, inviting every individual who enters this residence. Likewise, an individual at the entry, to his vista will be able to relate the water at each level – The ‘mere’ – landscape water body, the “Reflected Swimming pool water” which is casted on the ceiling and “Gutter Water” from the inverted roof as it rains or overflows from tank.Save this picture!© Dinesh JayavelProject gallerySee allShow less2017 RIBA Stirling Prize Shortlist Announced for UK’s Best New BuildingArchitecture NewsWallan Veterinary Hospital / CrosshatchSelected Projects Share Photographs:  Dinesh Jayavel Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/876103/villa-in-chennai-inventarchitects Clipboard CopyAbout this officeInventarchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChennaiIndiaPublished on July 19, 2017Cite: “Villa in Chennai / Inventarchitects” 19 Jul 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – FocusGlass3MGlass Finish – FASARA™ Fabric/WashiPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WoodParklex International S.L.Wood Finishes in Landaburu BordaSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesMetallicsTrimoFire Resistant Panel – Trimoterm FTVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Northlight 40-90°SinksAcquabellaSink – LeviCurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalWoodBlumer LehmannData Processing for Wood ProjectsPorcelain StonewareCeramiche KeopeCeramic Tiles – EvokeChairs / StoolsBassamFellowsSpindle Chair and StoolMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Save this picture!© Dinesh Jayavel+ 28 Share Manufacturers: Atlas Schindler, LG Hausys, Saint-Gobain “COPY” Photographs Projectslast_img read more